Rád pracuje so surovinami, ktoré sa podarilo vypestovať v blízkych regiónoch a s produktami, ktoré sú typické pre našu krajinu, hoci sa na niektoré aj pozabudlo. Suroviny sa v kuchyni snaží maximálne využiť s cieľom tvoriť minimálny odpad, a zároveň servírovať hosťom prekvapivé, zaujímavé a chutné jedlá. Jozefove kreácie bývajú často poznačené slovenskými tradíciami či spomienkami z detstva. Jeho vášňou je rybárčenie, ale jeho záľubu v zbere lesných plodov a lásku k práci v záhrade nájdete v každom jedle, ktoré vychádza z jeho kuchyne.
Spoluzakladateľka Gašperovho mlyna a jeho hlavná somelierka. Verí tomu, že každé víno, ktoré bolo vyrobené s láskou, si nájde svojho hosťa. Miluje nízkozásahové vína, ale vie oceniť aj také, ktoré boli vyrobené modernými technológiami. Jej obľúbenou disciplínou je párovanie vína a jedla, ktorému sa v Gašperovom mlyne aktívne venuje. Vínu sa venuje od roku 2013, rada sa zúčastňuje somelierskych súťaží a v roku 2019 úspešne ukončila štúdium Wine and Spirits Education Trust Diploma a získala prestížny titul Weinakademiker na rakúskej Weinakademie Österreich.