Menu

Šéfkuchár Jozef Breza
02

Šéfkuchár Jozef Breza

Rád pracuje so surovinami, ktoré sa podarilo vypestovať v blízkych regiónoch a s produktami, ktoré sú typické pre našu krajinu, hoci sa na niektoré aj pozabudlo. Suroviny sa v kuchyni snaží maximálne využiť s cieľom tvoriť minimálny odpad, a zároveň servírovať hosťom prekvapivé, zaujímavé a chutné jedlá. Jozefove kreácie bývajú často poznačené slovenskými tradíciami či spomienkami z detstva. Jeho vášňou je rybárčenie, ale jeho záľubu v zbere lesných plodov a lásku k práci v záhrade nájdete v každom jedle, ktoré vychádza z jeho kuchyne.

03

Somelierka Slavomíra Raškovič

Spoluzakladateľka Gašperovho mlyna a jeho hlavná somelierka. Verí tomu, že každé víno, ktoré bolo vyrobené s láskou, si nájde svojho hosťa. Miluje nízkozásahové vína, ale vie oceniť aj také, ktoré boli vyrobené modernými technológiami. Jej obľúbenou disciplínou je párovanie vína a jedla, ktorému sa v Gašperovom mlyne aktívne venuje. Vínu sa venuje od roku 2013, rada sa zúčastňuje somelierskych súťaží a v roku 2019 úspešne ukončila štúdium Wine and Spirits Education Trust Diploma a získala prestížny titul Weinakademiker na rakúskej Weinakademie Österreich.

Slavomíra Raškovič - spoluzakladateľka Gašperovho mlyna a jeho hlavná somelierka
04

Ocenenia

GURMÁN AWARD 2024

Najlepšie reštaurácie na Slovensku - 2. miesto

GURMÁN AWARD 2024

Tri zlaté vidličky

GURMÁN AWARD 2023

Tri zlaté vidličky

GURMÁN AWARD 2022

Tri zlaté vidličky

GURMÁN AWARD 2022

Prémiová reštaurácia roka

GURMÁN AWARD 2022

Šéfkuchár roka

GURMÁN AWARD 2024

Zelená vidlička

GURMÁN AWARD 2023

Zelená vidlička

LA LISTE – 2023

Reštaurácia zaradená do medzinárodného rebríčka

GURMÁN AWARD 2020

Best Hospitality

GURMÁN AWARD 2019

Somelier roka